Талині історії
|
|
Тала | Дата: Четверг, 08.04.2010, 09:06 | Сообщение # 1 |
Подполковник
Статус: Offline
| Талина
Сказки адекватней всего отражают жизнь. Не в том смысле, что драконы существуют, а в том, что их можно победить. (Честертон)
|
|
| |
RyanRothaarig | Дата: Четверг, 08.04.2010, 13:56 | Сообщение # 2 |
Полковник
| очень красивая история, не совсем для маленьких (у меня убеждение, что для воспитания правильной речи с детьми нельзя сюсюкать), он очень поучительная )))) правда, я с родителями Горки готова поспорить по поводу методов воспитания малышни ;))
А у нас сегодня кошка Родила вчера котят Они с копытами и крыльями И чешуёй до пят Не хотят лакать из блюдца У соседей тырят скот Мне сдаётся, их папаша - Не совсем нормальный кот
|
|
| |
Olwen | Дата: Четверг, 08.04.2010, 14:16 | Сообщение # 3 |
Генерал-лейтенант
| Ура!!! увидела воочию рассказ, пересказанный с пеной у рта в три часа ночи!! да здравствует Талант Тали!!! Ура, товарищи!!!
ты увидишь, как я заплачу, услышишь, как я закричу... но мертвой меня НИКОГДА не увидишь - Я УМИРАТЬ НЕ ХОЧУ!!!
|
|
| |
Тала | Дата: Четверг, 08.04.2010, 14:28 | Сообщение # 4 |
Подполковник
| Ryan, дуже вдячна. Щодо виховання малечі - можеш сперечатися. Я ж не підручник із педагогіки пишу :), тож мої герої цілком можуть робити щось не зовсім так. Це й добре, що ти замислилася, а як би вчинила саме ти? Звісно, я б не рекомендувала використувавати саме мої твори у якості матеріалу для логопеду, але інколи можна використовуваати тексти "від супротивного" для трохи старших читачів, коли вони розуміють, що герой говорить НЕПРАВИЛЬНО. Olwen, ви мене захвалюєте, справді. Дякую і дуже. Тільки, може варто уточнити, що то не я збудила тебе о третій ночі, аби повідати оцю історію? Бо що подумають інші читачі?
Сказки адекватней всего отражают жизнь. Не в том смысле, что драконы существуют, а в том, что их можно победить. (Честертон)
|
|
| |
Olwen | Дата: Четверг, 08.04.2010, 14:43 | Сообщение # 5 |
Генерал-лейтенант
| Так, звісно! Отже, любі друзі, вночі мене розбудила моя найкраща у світі сестра, якій Тала замовила ілюстрації до книжки. А текст, до якого мають бути картинки так їй сподобався, що вона одразу ж зателефонувала мені і яскраво обмалювала розповідь про жирафа, не забувши і Цяцю-Пацю (якщо не помиляюся). Отака історія.
ты увидишь, как я заплачу, услышишь, как я закричу... но мертвой меня НИКОГДА не увидишь - Я УМИРАТЬ НЕ ХОЧУ!!!
|
|
| |
RyanRothaarig | Дата: Четверг, 08.04.2010, 14:50 | Сообщение # 6 |
Полковник
| забавно ))) у меня тоже есть любимая сестра, умеющая звонить в 3 часа ночи
А у нас сегодня кошка Родила вчера котят Они с копытами и крыльями И чешуёй до пят Не хотят лакать из блюдца У соседей тырят скот Мне сдаётся, их папаша - Не совсем нормальный кот
Сообщение отредактировал RyanRothaarig - Четверг, 08.04.2010, 14:53 |
|
| |
Olwen | Дата: Четверг, 08.04.2010, 15:04 | Сообщение # 7 |
Генерал-лейтенант
| Вот и грустно тем, у кого нет человека, который от радости и счастья готов тебя разбудить в 3 часа ночи! хотя, помнится, Энди мне названивала, чтобы поделиться идеей рассказа Да ещё, пожалуй, Кодак, который поздравляет меня в час моего рождения, т.е. в час или два ночи
|
|
| |
Тала | Дата: Пятница, 09.04.2010, 08:40 | Сообщение # 8 |
Подполковник
| Справді, непогано мати когось, хто ладен ділитися радістю о будь-якій годині. хоч з мене особисто серед ночі користі мало: я - жайвір, спати лягаю "сьогодні", а такий би дзвінок схилював би на рівні: чи не трапилося чогось? , а не викликав позитивні емоції.
|
|
| |
RyanRothaarig | Дата: Пятница, 09.04.2010, 13:54 | Сообщение # 9 |
Полковник
| вот, кстати, да, почему-то поздние звонки первым делом вызывают мысль "Умер кто-то", и уже телефон хватаешь дрожащими руками. Хотя - глупо, конечно. Но это все - злостный оффтоп
|
|
| |
Olwen | Дата: Суббота, 10.04.2010, 19:08 | Сообщение # 10 |
Генерал-лейтенант
| Надо верить в лучшее! плохие мысли могут материализоваться! а в квартирах живёт злой газ родон
|
|
| |
Тала | Дата: Понедельник, 12.04.2010, 09:07 | Сообщение # 11 |
Подполковник
| Літачок, схожий на дельфіна Дорослі літаки схожі на прекрасних гігантських птахів. Нічого дивного. Люди, коли винаходили перші літаки, мріяли літати саме як птахи. Але наш літачок не був дорослим. Навпаки, він – зовсім крихітка. І, якщо чесно, літав він хіба уночі, коли спав. Кажуть, якщо літаєш уві сні, то ростеш. Звісно, це правда. Але не для іграшкового літака-гойдалки. Може, ти бачив отакі гойдалки на дитячих майданчиках? Кінь чи слоник на великій міцній пружинці. На них може розміститися не надто важкий малюк і почати старанно розгойдуватися. На двох там місця нема. А тут був не кінь, а літачок. Нещодавно його пофарбували яскравою блакитною фарбою. Ще й спереду (це місце в літаків, навіть іграшкових, зветься фюзеляжем) намалювали білим очі та великого усміхненого рота. Не гойдалка, а лялечка. Але літачок не вважав себе гарним. Бо думав, що в нього надто маленькі крила, надто округла кабіна, хвіст якийсь дивний… Ні, справжні літаки не визнали б його за свого. Здавалося б, звідки літачку, що весь вік провів на дитячому майданчику, знати, як виглядають справжні літаки? Дуже просто: інколи дітей, що бавилися на майданчику, на лавочках чекали мами чи старші брат й сестри. Бувало, що вони читали книжки, аби не сумувати, чи розмовляли між собою. А наш літачок уважно слухав. Не знаю, чим можуть слухати отакі іграшки, вух же у них немає. Але він таки слухав, і дуже уважно. Тож дізнався і про справжні літаки, і про багато ще чого. А одного разу він почув, як маленька дівчинка гукнула мамі, підбігши до нього: - Мамо, дивися який дельфінчик! Як у мультику! От плавці, а от хвостик! І він усміхається! Я хочу кататися на дельфінчику! Дівчинка була симпатичною, але літачок образився. Образився так, що яки намальовані очі могли плакати, то розревівся б. Це ж треба назвати його крила, хай і невеликі, але ж крила, плавцями! Не хоче він, аби його рибою обзивали. Навіть те, що мама виправила дівчинку: «це літак, пам’ятаєш, ми літали до моря?» - його не заспокоїло. І він від образи увесь день скрипів так, що ніхто не хотів на ньому кататися.
|
|
| |
Тала | Дата: Понедельник, 12.04.2010, 09:08 | Сообщение # 12 |
Подполковник
| Літачок, схожий на дельфіна Лише наступного дня літачок перестав супитися. Бо випадково почув: дельфін – то не риба, а звір, хоч і живе у воді. Але головне навіть не це. Дельфіни – дуже розумні, це усім відомо. А ще – вони завжди рятують людей, якщо ті почнуть тонути у морі. Виявилося, що бути дельфіном – то теж добре. Але не для літачка, який потай мріє вирости, стати справжнім, злетіти у небо. Що гарного у тому, аби бути схожим на дельфіна, якщо навіть порятувати нема кого? Звісно, літачок знав, що і від нього користь є. Скільки разів було, що у нього сідали покататися малюки із сумними очима. А розгойдавшись як слід, починали голосно реготати. Що не кажіть, а гарний настрій багато чого важить! А одного разу в ньому забули ляльку. Що й казати, ота лялька була стара і не дуже гарна. Але літачок щиро їй співчував. Бо то йому звично залишатися вночі просто неба. Та й самотнім він себе не відчував, бо поруч були інші гойдалки та навіть велика гірка, трохи схожа на слона. А лялька звикла до зовсім іншого товариства. Не так легко втішити когось, якщо ти – лише маленький літачок-гойдалка. Але він чесно намагався, стиха розгойдуючись усю ніч, немов заколисуючи нову знайому і розповідаючи їй про небо, зірки… і навіть про дельфінів. Оце вже було схоже на порятунок. Хоч і не зовсім. Бо на ранок за лялькою прибігла її власниця – маленька світлоока дівчинка. Ота сама, що колись і назвала його дельфінчиком. Очі її були червоними, але вона швидко заспокоїлася. Бо й справді, що могло трапитися із тою лялькою? Літачок знав, що лялька його швидко забуде. Так уже повелося, що в ляльок коротка пам'ять. Однак, літачкові інколи здавалося, що він трохи сумує за нею. Бо кому ж ще він був отак потрібен, хай ненадовго? Але навіть оту дівчинку – господарку ляльки – він довго не бачив, і навіть не чув про неї. Його разів із два пофарбувати встигли. Тож, певно, потім майнуло дві весни… Літачок був певен, що він подорослішав і закинув думки по дельфінів і про порятунок. Він звик, що на дитячу площадку, як стає тепло, приходять нові дітлахи. Бо ж діти ростуть, знаходять інші забавки. А інколи їм просто стає затісно у гойдалках для найменших.
|
|
| |
Тала | Дата: Понедельник, 12.04.2010, 09:09 | Сообщение # 13 |
Подполковник
| Літачок, схожий на дельфіна Тож коли до нього підійшли хлопчик та дівчинка – уже школярі, бо із портфеликами, вони виглядали майже дорослими на дитячому майданчику - літачок спершу здивувався. А потім запишався. Звісно, пишатися негарно. Але ж приємно знати, що про тебе пам’ятають кілька років! А вже яке було його здивування, коли дівчинка обережно витягла з портфелика ляльку. Так, ту саму ляльку! Літачок не міг помилитися, бо йому зовсім нещодавно підновили фарбою намальовані великі очі й бачив він дуже гарно. Але ж тримала ляльку інша дівчинка, із темним волоссям. Що ж відбувається? Він почав уважно прислухатися до розмови школярів. І от що почув: Марійка – так звали оту світлооку дівчинку, що загубила колись іграшку, зараз далеко-далеко. Її друзі навіть сказали, де саме, але літачок не розбирався у таких речах. Зрозумів тільки, що не в цьому місті і навіть, схоже, не в іншій країні. Туди, аж ген за море, поїхали батьки Марійки і забрали її із собою. Певно, дівчинці сумно там, бо вона захворіла. І написала подрузі Лесі листа, у якому згадувала і про дитячий майданчик, і про літачка, і по ту пригоду із лялькою. І от Леся придумала, як порадувати хвору: вона принесла ляльку, що їй колись подарували на згадку сюди, де вони гралися разом із Марійкою. Обережно посадовила іграшку до кабіни літачка і попрохала брата сфотографувати її. І все переконувала, от Марійка побачить: тут, вдома, нічого не змінилося, усе гаразд, усі чекають на неї, - відчує себе краще. Літачок дуже сподівався на це. Він завмер, намагаючись не поворухнутися, аби не зіпсувати фотокартки. А ну ж Марійці не сподобається? Звісно, ніхто б не повірив, що літачок-гойдалка може хвилюватися. Але він таки хвилювався. Аж три чи й чотири дні. А потім завітала Леся. Звісно, то дивна думка, заспокоювати іграшковий літачок. Але дівчинка раділа і хотіла поділитися радістю і з усіма-усіма, і з ним теж. - Знаєш, Марійці краще. Може, і не через ту фотокартку, але вона їй зраділа. Дякувала мені, й звеліла передати привіт літачку. Знаєш, вона усе ще вважає, що ти схожий на дельфіна. І ще вона написала, батьки обіцяли: коли вона одужає, то вони усі приїдуть сюди, хоч ненадовго! Леся сяяла. Літачок теж усміхався. Тобто, він усміхався завжди, вже таким його створили. Але радів він щиро. Звісно, і це – не зовсім так спасіння, як у дельфіна. Але цього дня він не образився, почувши, що схожий на дельфіна. Навіть зрадів. Ви знаєте, що дельфіни вміють чекати? Так-от, це вміють робити і літачки-гойдалки. Принаймні, деякі з них.
|
|
| |
RyanRothaarig | Дата: Понедельник, 12.04.2010, 16:27 | Сообщение # 14 |
Полковник
| честно? я аж прослезилась в конце. Мирослава подрастет - почитаю ей обязательно, замечательный рассказ!
|
|
| |
Тала | Дата: Вторник, 13.04.2010, 09:03 | Сообщение # 15 |
Подполковник
| Ryan, дякую щиро. Знаєш, як приємно читати такі відгуки? Отже, не даремно марную час за клавіатурою. Казка-оповідь вийшла трохи сентиментальною, може, тому, що писалася перед самісіньким Великоднем. та то таке, не завжди великий недолік. Сподіваюся, що до того часу, як Мирослава підросте, "Літачок" з"явиться у журналі. Зараз якраз про це йдуть перемовини, але не хочеться, щоб аж надто спрощували під приводом, що малі читачі не зрозуміють.
|
|
| |